top of page

 

 

 

 

 

 

 

BIOLOGISCH

Biologische tandheelkunde wordt ook wel bio energetische tandheelkunde genoemd. In de praktijk komt het er op neer, dat het tandartsen zijn met een kritische kijk op de mondzorg .

Wij staan open voor een biologische manier van behandelen.  Indien u dit wenst kunt u dit  aangeven bij uw inschrijving als nieuwe patiënt in onze praktijk.

Het verwijderen van amalgaam vullingen  gebeurt dan met een speciale afzuiger en er worden biologisch goed verdraagbare materialen gebruikt.

Het gebruik van fluoride wordt in onze praktijk slechts na goedkeuring van en in overleg met de patiënt toegepast.

Het gebruik van biologisch en lichaamsvriendelijke materialen hebben een centrale rol in de behandeling bij een biologische tandarts. 

 

Bij behandeling bent u verzekerd van:

  • Een metaalvrije behandeling

  • Behandeling met lichaamsvriendelijke materialen

  • Minder chemicaliën en clean up systeem

 

 

 

COMPOSIETEN

Het Zwitserse Saremco produceert als enige op de markt composieten, primers en bondings die vrij zijn van co-monomeer, en daarom een gezond alternatief. Saremco ELS (extra low shrinkage) heeft een extreem lage krimpspanning en volumekrimp (ACTA, 2014), en bevat dus geen schadelijke HEMA, TEGDMA en vrije Bisphenol-A (BPA)! Verder biedt Saremco composiet u een breed en volledig kleurenpalet voor optimaal esthetische resultaten.

              

bottom of page